...

...

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

προτεινόμενες σειρες #2

Από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα, 4400 άνθρωποι απήχθησαν από διάφορα σημεία του πλανήτη και σε διάφορες χρονικές στιγμές, κάτω από ιδιαίτερα περίεργες συνθήκες. Αυτοί οι 4400 άνθρωποι ήταν διαφόρων ηλικιών, εθνικοτήτων και ήταν επίσης πολύ διαφορετικοί μεταξύ τους.

Αυτοί οι 4400 επέστρεψαν στη λίμνη του Seattle των ΗΠΑ την ίδια μέρα, μέσα σε μία τεράστια μπάλα που (φάνηκε να) έρχεται από το διάστημα





Όλοι επέστρεψαν και έμοιαζαν σαν να μην έλειψαν ποτέ. Δεν είχαν γεράσει καθόλου και δε θυμούνταν τίποτα για την περίοδο που έλειπαν. Ήταν για αυτούς σαν να επέστρεψαν την επόμενη στιγμή της απαγωγής τους.

Φυσικά, δεν ήταν έτσι για τους συγγενείς τους, πόσο μάλλον για τα ΜΜΕ και τις κυβερνήσεις, οι οποίες δημιούργησαν νέα πολιτική ειδικά για την αντιμετώπισή τους, την επανένταξή τους και την προστασία τους.

Σύντομα μετά την άφιξή τους, κάποιοι από αυτούς παρατήρησαν ότι γύρισαν με ειδικές δυνάμεις. Με την ικανότητα της θεραπείας, την πρόβλεψη του μέλλοντος, την τηλεπάθεια, την τηλεκίνηση και πολλές άλλες.

Αυτό τους κατέστησε «κίνδυνο» για τους υπόλοιπους, οι οποίοι αισθάνονταν ότι απειλούνται από αυτούς. Εδώ είναι που δημιουργούνται τα προβλήματα, μαζί με το γεγονός ότι κανείς δεν ξέρει ακριβώς από πού ήρθαν και γιατί.

Το 4400 είναι μία αμερικάνικη σειρά επιστημονικής φαντασίας, η οποία μπορεί να μειονεκτεί σε εφέ, πλεονεκτεί όμως σε σενάριο και υπόθεση.

Τα επεισόδια είναι 40λεπτα. Ο πρώτος κύκλος έχει μόνο 5 αναγνωριστικά επεισόδια, κατά τα οποία η δράση δεν εξελίσσεται ιδιαίτερα. Η δομή είναι σταθερή και ουσιαστικά γίνεται γνωριμία με τους 4400 και τους βασικούς πρωταγωνιστές. Ο δεύτερος και ο τρίτος κύκλος,έχουν πολλές εξελίξεις και ο θεατής μαθαίνει όλο και περισσότερα για τη λογική της απαγωγής και της επιστροφής των 4400. Η 5η σειρα εκδοθηκε σε βιβλιο κ μεχρι στιγμης δεν εχει παιχτη στην τηλεοραση....

(4400 season 1-4, Sci-Fi)



Το Ήρωες είναι μια Αμερικανική τηλεοπτική σειρά δημιουργημένη από τον ΤιμΚρινγκ... Η ζωή έντεκα κοινών κατά τα άλλα ανθρώπων από τη στιγμή που ανακαλύπτουν ότι διαθέτουν υπερφυσικές ικανότητες όπως τηλεπάθεια, ταξίδια στο χρόνο κ.α. Τα πρώτα τέσσερα επεισόδια αποτέλεσαν την πρώτη θεματική ενότητα με τίτλο "Συνηθισμένοι άνθρωποι ανακαλύπτουν ασυνήθιστες ικανότητες", στο τέλος δε του 4ου επεισοδίου συμβαίνει ένα γεγονός που σηματοδοτεί την έναρξη της δεύτερης θεματικής ενότητας με τίτλο "Σώσε τη μαζορέτα, σώσε τον κόσμο" και που αναφέρεται στους χαρακτήρες μιας μαζορέτας (Κλερ Μπένετ) με την ικανότητα να θεραπεύεται αστραπιαία από κάθε είδους τραύματα και ενός ζωγράφου (Ισαάκ Μέντεζ) που αποτυπώνει στον καμβά τα οράματα του για την καταστροφή του κόσμου. Όσο οι χαρακτήρες ανακαλύπτουν τις ικανότητες του και συναντιούνται μεταξύ τους συνειδητοποιούν ότι θα πρέπει να ενωθούν για να προλάβουν την επερχόμενη καταστροφή.

Η σειρά αφηγείται την ιστορία διαφόρων ανθρώπων, που, ενώ νόμιζαν ότι είναι σαν όλους τους άλλους, κάποια στιγμή ανακαλύπτουν ότι διαθέτουν υπερφυσικές ικανότητες. Το σκεπτικό είναι ότι όλοι τους έχουν να παίξουν κάποιο σημαντικό ρόλο στη σωτηρία της ανθρωπότητας από μια μεγάλη επερχόμενη καταστροφή. Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της σειράς, οι πρωταγωνιστές δεν ανακαλύπτουν απλώς το τι σημαίνει να έχει κανείς υπερδυνάμεις, αλλά αποκαλύπτουν και το γενικότερο σχέδιο πίσω από την προέλευση αυτών των δυνάμεων. Οι ζωές τους διασταυρώνονται καθώς προσπαθούν να αποφύγουν έναν κοινό εχθρό που έχει σαν σκοπό να εκμεταλλευθεί τις δυνάμεις τους για δικό του όφελος.



Όπως ο πρώτος κύκλος, ο δεύτερος κύκλος επεισοδίων της σειράς σημείωσε τεράστια επιτυχία όπου και αν προβλήθηκε, ενώ έχει προβληθεί και ο τρίτος κύκλος.

Ο δεύτερος κύκλος ξεκινά τέσσερις μήνες μετά τα γεγονότα στη Νέα Υόρκη, όπου οι αδερφοί Πετρέλι κατάφεραν να σώσουν τον κόσμο από τον όλεθρο που είχε σκοπό να σκορπίσει ο Σάιλαρ. Οι περισσότεροι από τους γνωστούς ήρωες είναι διασκορπισμένοι, προσπαθώντας να φτιάξουν μια νέα ζωή. Παράλληλα, νέοι ήρωες με καινούργιες δυνατότητες κάνουν την εμφάνισή τους σε όλο τον πλανήτη.Όμως, τα πράγματα δεν είναι όπως δείχνουν. Μια νέα συνωμοσία εξυφαίνεται, στο επίκεντρο της οποίας βρίσκεται μια ομάδα ηρώων, που έχουν βάλει στο στόχαστρό τους όλους τους υπόλοιπους. Την ίδια ώρα, ένας μυστηριώδης ιός, που πλήττει όσους έχουν ιδιαίτερες ικανότητες, αρχίζει να παίρνει διαστάσεις επιδημίας, αναγκάζοντας τον Δρ Σουρέζ να προσχωρήσει στο στρατόπεδο των συνωμοτών, προκειμένου να την αντιμετωπίσει.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, μια νέα σατανική μορφή βγαίνει στο προσκήνιο, με σκοπό να καταστρέψει όλη την ανθρωπότητα. Εμφανίζοντας το προσωπείο του Μεσσία, που θα σώσει τους ήρωες από τους συνωμότες, καταφέρνει να βρει πανίσχυρους συμμάχους. Οι ήρωες έχουν χωριστεί πλέον σε δύο στρατόπεδα. Όλοι είναι αναγκασμένοι να πάρουν θέση, με το μέλλον όλων των ανθρώπων να διακυβεύεται.

(Heroes season 1-4 Sci-Fi,)

new series 2013,Sci-Fi
Πρόκειται για το επόμενο εξελικτικό βήμα του ανθρώπινου είδους.
Μια γενιά με ασυνήθιστες ικανότητες.
Ο Stephen Jameson βρίσκεται στο μεταίχμιο, μεταξύ του κόσμου που ξέρουμε και του κόσμου του αύριο.
Ένα χρόνο πριν, ήταν ένας φυσιολογικός έφηβος, μέχρι που άρχισε να ακούει φωνές και να τηλεμεταφέρεται στον ύπνο του.
Αμφισβητώντας την πνευματική του υγεία, αποφασίζει να ακολουθήσει μια από τις φωνές, που τον οδηγεί στην πρώτη του συνάντηση με τους Ανθρώπους του Αύριο. (συνδυασμός απο της ταινιες push,jumper)


ΤοLie to me αποτελεί ίσως το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τηλεοπτικής σειράς που θεωρείται πρωτοπόρος στο είδος του. Η βασική ιδέα στηρίζεται στο γεγονός ότι όλοι μας λέμε ψέματα (κατά συνθήκη και μη), κάποια στιγμή. Πόσο περισσότερο μάλιστα όταν αντιδρούμε υπό πίεση. Τι θα συνέβαινε όμως αν υπήρχε κάποιος που θα μπορούσε ανά πάσα στιγμή να εντοπίσει αυτά τα ψέματα;

Ο Dr. Lightman (Tim Roth) αναλαμβάνει το ρόλο ενός χαρισματικού τύπου που λειτουργεί ως… ανθρώπινος ανιχνευτής ψεύδους. Ένας φλεγματικός, ανορθόδοξος Βρετανός, κυνικός, χωρισμένος με ένα παιδί, εκλεπτυσμένα κοινωνικά απροσάρμοστος, ευφυέστατος, ευρηματικός και παρορμητικός. Φανταστείτε μία επιτυχέστατη διασταύρωση του Dr. House με τον Mentalist. Όταν ήταν ακόμη μικρό παιδί, η μητέρα του αυτοκτόνησε. Οι ενοχές και οι τύψεις τον οδήγησαν στη μελέτη της ανθρώπινης φύσης. Πιο συγκεκριμένα ασχολήθηκε με τη φυσιογνωμική, τη γλώσσα του σώματος και τις μικροεκφράσεις του προσώπου. Για όσους δε γνωρίζουν, η μικροέκφραση δεν είναι τίποτε άλλο από ακούσιες εκφράσεις που παίρνουμε όταν βρισκόμαστε υπό καθεστώς συναισθηματικής φόρτισης και διαρκούν 1/15 με 1/25 του δευτερολέπτου το πολύ! Ουσιαστικά εκφράζουν τα επτά συναισθήματα του ανθρώπου: φόβο, έκπληξη, χαρά, θλίψη, περιφρόνηση, θυμό και απέχθεια.

Έχοντας ένα αρκετά ύποπτο επαγγελματικό παρελθόν και προϋπηρεσία στην MI6, o Dr. Lightman αποφασίζει να δημιουργήσει τη δική του εταιρεία, η οποία αναλαμβάνει δυσεπίλυτες υποθέσεις όταν αυτές φτάνουν στο αδιέξοδο. Συνεργάζεται με την Αστυνομία, το FBI αλλά και με ιδιώτες. Φόνοι, εκβιασμοί, απαγωγές, απάτες, βιασμοί, ναρκωτικά έχουν έναν και μοναδικό κοινό παρανομαστή, το ψέμα! Σε αυτό το σημείο παρεμβαίνει ο Dr. Lightman με την ομάδα του ώστε να εντοπίσει το ψέμα και να λύσει την υπόθεση. Μελετούν εξονυχιστικά τις αντιδράσεις του δράστη ή του θύματος μελετώντας τις εκφράσεις, τις κινήσεις και το λόγο ώστε να εντοπίσουν τα απαραίτητα στοιχεία που χρειάζονται και ακολούθως να εξάγουν ένα ασφαλές συμπέρασμα..

season 1-3 Crime | Drama | Mystery

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...