...

...

Τετάρτη, 9 Ιουλίου 2014

Αφιερομα Crimson Glory - john patrick jr mcdonald (midnight)


John Patrick Jr. McDonald) ήταν τραγουδιστής της χέβι μέταλ μουσικής σκηνής, γνωστός για τη συμμετοχή του στο συγκρότημα Crimson Glory.

Ο Midnight γεννήθηκε στις 29 Απριλίου 1962 στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Το 1982, έγινε μέλος των Pierced Arrow, οι οποίοι άλλαξαν το όνομα τους σε Beowulf και λίγο αργότερα σε Crimson Glory. Ο πρώτος τους δίσκος κυκλοφόρησε το 1986, για να ακολουθήσουν τα "Transcendence" και "Strange and Beautiful" πριν ο Midnight αποχωρήσει από το σχήμα. Τα άλμπουμ αυτά καθιέρωσαν το συγκρότημα ως ένα από τα σπουδαιότερα της progressive / power metal σκηνής.
Οι Crimson Glory διαλύθηκαν μερικούς μήνες αργότερα με κάποια μέλη τους να συνεχίζουν με τους Erotic Liquid Culture, ενώ ο Midnight έμεινε έξω από τα μουσικά δρώμενα κατά τη δεκαετία του '90. Το 2000 κυκλοφόρησε το ΕΡ "Songs from the Attic" μαζί με τον Μπόμπι Κόβακς, ενώ την επόμενη χρονιά ηχογράφησε το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ με τίτλο "M", μία σπάνια πλέον κυκλοφορία αφού τυπώθηκαν μόλις 500 αντίτυπα τα οποία διανεμήθηκαν μέσω του προσωπικού του διαδικτυακού φόρουμ.
Στις 25 Απριλίου 2005, κυκλοφόρησε το άλμπουμ "Sakada" μέσω της "Black Lotus Records", ενώ την ίδια χρονιά επέστρεψε στους Crimson Glory. Το συγκρότημα περιόδευσε σε Ευρώπη και Αμερική, ξεκινώντας τις ηχογραφήσεις για ένα νέο στούντιο δίσκο, ο οποίος θα έφερε τον τίτλο "Divine Chaos", αλλά στις αρχές του 2007 ο Midnight απολύθηκε λόγω προβλημάτων στην συμπεριφορά του.
Ακολούθησε άλλο ένα περιορισμένης κυκλοφορίας άλμπουμ με τίτλο "All Souls Midnight".                      Στις 8 Ιουλίου 2009, ο Midnight πέθανε σε ηλικία 47 ετων λόγω στομαχικού ανευρύσματος.δισκοθηκη με  Crimson Glory

Crimson Glory (1986)
Transcendence (1988)
Strange and Beautiful (1991)


Solo

Songs from the Attic (2000)
M (2001)
Sakada (2005)
All Souls Midnight (2008)
Σαν σήμερα πριν 5 χρόνια απεβίωσε ο John Patrick Jr. McDonald, ή αλλιώς Midnight, ή αλλιώς η ασημένια μάσκα που άφησε κάποιες ανατριχιαστικές ερμηνείες όπως αυτή.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...