...

...

Σάββατο, 1 Φεβρουαρίου 2014

Προτεινόμενες Ταινίες horror #3
Το σημερινό μάθημα είναι...
θα σκοτωθείτε μεταξύ σας μέχρι να μείνει μόνο ένας.
Τίποτα δεν απαγορεύεται από τους κανονισμούς


Το «Battle Royale» είναι μια ιαπωνική ταινία του σκηνοθέτη Fukasaku Kinji. Βασίστηκε στην πλοκή του ομώνυμου βιβλίου του Takami Koushun και όπως και το ίδιο το βιβλίο αποτέλεσε αντικείμενο πολλών αντιδράσεων. Την ταινία ακολούθησε ένα σίκουελ με τίτλο Battle Royale ΙΙ: Requiem, καθώς και μια επανέκδοση με κομμένες σκηνές (director’s cut). Η σειρά περιλαμβάνει επίσης και τη μεταφορά της ιστορίας σε manga.

Η πρωτότυπη μουσική και των δύο ταινιών αποτελεί δημιούργημα του Amano Masamichi και εκτελέστηκε από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Βαρσοβίας. Η ταινία περιλαμβάνει επίσης και αρκετά γνωστά κομμάτια κλασικής μουσικής.

Η πλοκή της ταινίας παραμένει αρκετά πιστή στο μυθιστόρημα. Τα γυρίσματα έγιναν στα studio της εταιρίας Toei κοντά στο Τόκυο. Το νησί όπου λαμβάνουν χώρα τα γεγονότα είναι το Hachijo-Kojima, ένα από τα νησιά Ίζου. Η ταινία επικρίθηκε τόσο για τις βίαιες σκηνές μεταξύ ανηλίκων, όσο και για τον τρόπο που παρουσιάζει την αντίδραση της ιαπωνικής κυβέρνησης σε φαινόμενα βίας και παραβατικότητας. Έγιναν προσπάθειες να απαγορευτεί τόσο το βιβλίο όσο και η ταινία, με μοναδικό αποτέλεσμα την ενίσχυση της δημοτικότητας τους. Δεν έλειψαν και οι πολύ καλές κριτικές, καθώς και οι παραλληλισμοί με το φαινόμενο των ριάλιτι προγραμμάτων. Οι εισπράξεις της έφτασαν τα ¥3,11 δις στην Ιαπωνία, και αποτελεί μια από τις πιο επιτυχημένες εμπορικά ταινίες της χώρας.

Παρά τις φήμες, η προβολή της ταινίας δεν απαγορεύτηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν παράνομο. Ωστόσο δεν βρήκε εταιρία διανομής εξαιτίας της αμφιλεγόμενης φύσης της και των μεγάλων απαιτήσεων της εταιρίας Toei. Προβλήθηκε σε φεστιβάλ ταινιών στη Βόρεια Αμερική, ενώ τη διανομή στην Αγγλία ανέλαβε η Tartan Films. Γενικά κυκλοφόρησε σε όλο τον κόσμο από τοπικούς διανομείς ή με παράνομους τρόπους.


Η κούκλα του σατανά (πρωτότυπος τίτλος Child's Play) είναι κινηματογραφική ταινία Αμερικανικής παραγωγής 1988. Ανήκει στην κατηγορία θρίλερ/τρόμου και προβλήθηκε στις Αμερικανικές αίθουσες στις 9 Νοεμβρίου 1988. Σεναριογράφος της ταινίας είναι ο Don Mancini και σκηνοθέτης ο Tom Holland. Η ταινία σημείωσε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία,[1] ωθώντας τους παραγωγούς να δημιουργήσουν τη συνέχεια της με τίτλο: Η κούκλα του σατανά 2 (1990). Ακολούθησαν οι ταινίες Η κούκλα του σατανά 3 (1991), "Η νύφη του Τσάκι" (1998) και Ο γιος του Τσάκι (2004).Η καταρα του τσακι 2013...


Λίγο πριν πεθάνει, ο διάσημος στραγγαλιστής Τσαρλς Λη Ρέι (Τσάκι), μεταφέρει την ψυχή του στο σώμα μιας κούκλας προορισμένη για παιδικό παιχνίδι. Η κούκλα αυτή αγοράζεται από μια μητέρα ως δώρο για τα εξάχρονα γενέθλια του γιου της. Από την πρώτη ημέρα, η κούκλα ζωντανεύει και δολοφονεί την μπέιμπι-σίτερ του αγοριού. Ακολουθούν αρκετές δολοφονίες που διαπράττει ο Τσάκι αναζητώντας ταυτόχρονα κάποιο ανθρώπινο σώμα για να μεταφέρει την ψυχή του.

(Το όνομα του δολοφόνου που καταλαμβάνει το σώμα της κούκλας Charles Lee Ray στο «Child’s Play», προέρχεται από αληθινούς δολοφόνους που συγκλόνισαν την καθημερινή ζωή των ΗΠΑ. Πρόκειται για τους τρομερούς Charles Manson, Lee Harvey Oswald (ο δολοφόνος του προέδρου Kennedy) και James Earl Ray (ο δολοφόνος του Martin Luther King).Στο «The Conjuring» (Το Κάλεσμα), μια αμερικανική οικογένεια ταλαιπωρείται από μια κακόβουλη δαιμονική οντότητα που καταδυναστεύει το νέο της σπίτι. Οι ερευνητές του παραφυσικού Ed και Lorraine Warren έρχονται στο σπίτι της οικογένειας και προσπαθούν να απομακρύνουν την δαιμονική παρουσία.

Η ταινία λέγεται ότι στηρίζεται σε πραγματικά γεγονότα από το αρχείο των ερευνητών του παραφυσικού Ed και Lorraine Warren που έχουν μείνει στην ιστορία για την εμπλοκή τους στην περιβόητη υπόθεση Amityville. Εδώ πρόκειται για μια παλιότερη υπόθεση, αυτή της οικογένειας Perron που υποτίθεται βίωσε μεταφυσικά φαινόμενα στο σπίτι της στην βορειοανατολική πολιτεία Ρόουντ Άιλαντ των ΗΠΑ. Οι Ed και Lorraine Warren επισκέπτονται το σπίτι των Perron για να τους βοηθήσουν να απαλλαχθούν από την δαιμονική οντότητα που τους βασανίζει. Σύντομα θα ακολουθήσει μια αγωνιώδης και πολύ έντονη μάχη με το δαίμονα που οι επιπτώσεις της απλώνονται και στην προσωπική ζωή των δύο ερευνητών.
Το «Carrie» αποτελεί μεταφορά του κλασικού ομότιτλου μυθιστορήματος του Stephen King που επικεντρώνεται στη νεαρή Carrie White η οποία διαθέτει τηλεκινητικές δυνάμεις και ζει μαζί με την θρησκόληπτη μητέρα της. Όταν οι φάρσες των συμμαθητών της εις βάρος της θα ξεπεράσουν τα όρια η Carrie θα απελευθερώσει την οργή της προκαλώντας όλεθρο.

(remake του 1976)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...