...

...

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Προτεινόμενες Σειρές PART1

Βρισκόμαστε στο όχι και τόσο μακρινό 2048. Ο ντετεκτιβ John Kennex (Karl Urban..Judge Dredd), είναι ένας αστυνομικός ο οποίος επέζησε από μία από τις πιο καταστροφικές επιθέσεις που έγιναν ποτέ εναντίον του αστυνομικού τμήματος. Αφού ξυπνάει μετά από κώμα 17 μηνών, δε θυμάται πολλά πράγματα, εκτός από το ότι ο συνεργάτης του σκοτώθηκε, έχασε το ένα του πόδι και πλέον του το έχουν αντικαταστήσει με ένα εξελιγμένο συνθετικό εξάρτημα....
ο John επιστρέφει στην ενεργό δράση, κατ' εντολή της συμμάχου του, Sandra Maldonado (Lili Taylor). Κατόπιν εντολής, κάθε αστυνομικός πρέπει να συνεργάζεται με ένα ρομπότ. Παρά την παθιασμένη απέχθεια του προς τα ανδροειδή, ο John θα αναγκαστεί να συνεργαστεί με ένα ανθρωποειδές που μοιάζει παρά πολύ στους ανθρώπους. Έτσι, ο τεχνικός Rudy Lom (Mackenzie Crook) παρουσιάζει στον John τον Dorian (Michael Ealy), ένα ανδροειδές με απρόσμενες συναισθηματικές αντιδράσεις. Παρ' όλο που θεωρείται ως αδυναμία το γεγονός αυτό, μία απίθανη σχέση αναπτύσσεται ανάμεσα τους, καταλαβαίνονται μεταξύ τους και συνδέονται, αφού ο John κατά ένα μέρος είναι μηχανή και ο Dorian άνθρωπος. (8,4 imdb)

δύο πράκτορες της KGB σταλμένοι από την ΕΣΣΔ στις ΗΠΑ με ψευδείς ταυτότητες οι οποίοι παριστάνουν το ευτυχισμένο ζευγάρι. Με τον καιρό αποκτούν και δύο χαριτωμένα παιδάκια και εγκαθίστανται για τα καλά στην κακή και φρικτή καπιταλιστική Δύση. Βέβαια, μετά από 20 χρόνια παραμονής τους σε αυτήν ως μυστικοί πράκτορες, αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι ίσως ο καπιταλισμός να μην είναι και τόσο κακό... Το The Americans αυτό που κάνει είναι να μας μεταφέρει στα 80′s και στα ιστορικά γεγονότα εκείνης της περιόδου με τον καλύτερο τρόπο. Σίγουρα δεν είναι σειρά για όλους. Σε πολλούς ίσως φανεί βαρετή και χωρίς κάποιο νόημα. Σε όσους ψαγμένους όμως θα έχει πολλά να δώσει.πράγμα..(8,1, imdb)

Η ιστορία έχει ενδιαφέρον. Και καθώς ξεδιπλώνονται όλες οι παράμετροι και οι υποπλοκές, αντιλαμβάνεσαι την φιλοδοξία των δημιουργών της σειράς, που επέλεξαν να αφηγηθούν μια ιστορία για το έγκλημα την εποχή της ποτοαπαγόρευσης όχι στη Νέα Υόρκη ή το Σικάγο, αλλά στο Atlantic City, τουριστικό θέρετρο της εποχής, το Las Vegas της εποχής της Jazz, στο οποίο κατέληγαν και ξεκινούσαν οι συμμορίες τόσο της Νέας Υόρκης, όσο και του Σικάγο.(mafia, gangsers,ποτα,campare,bluse)  8,7 imdb










το «Hell on Wheels» καταπιάνεται με την κατασκευή της πρώτης διηπειρωτικής σιδηροδρομικής γραμμής της Αμερικής, αμέσως μετά το οδυνηρό πέρας του πολέμου των Βορείων και Νοτίων. Η διάσημη γραμμή, κατά κόσμον Union Pacific, διέσχιζε τις βόρειες Πολιτείες για να καταλήξει στην Καλιφόρνια. Καιροί εξαιρετικά δύσκολοι, με τον απόηχο του σαρωτικού σπαραγμού να διαχωρίζει ακόμη τους ανθρώπους σε μπλε και γκρι – και όχι μόνο – και με όλους τους φορείς που λειτουργούν σε μια χώρα διαμελισμένους, τούτο το έργο φαντάζει για άλλους σανίδα σωτηρίας, για άλλους πηγή ευμάρειας, για άλλους δρόμος προς την ελευθερία, για άλλους διέξοδος από τα αδιέξοδα. Κάτι από όλα αυτά σημαίνει για όλα τα σημαντικά πρόσωπα της σειράς.(Σε όσους Αρέσουν τα western ειναι μια πολυ καλη σειρα για να δουν! 8,2 imdb)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...